logo mellet  Kövessen a Facebookon! 

  Bíró ZSolt A Magyar Polgári Párt Elnöke

  A Magyar Polgári Párt álláspontja tiszta és világos, mi a keresztény családmodellt támogatjuk. Ez a Magyar Polgári Párt keretprogramjában is szerepel. Az október 6-án és 7-én esedékes népszavazás ezért számunkra egy lehetőség!

  Nem irányul senki ellen, de alkotmányos megerősítést kap a házasság meghatározása, amely egy férfi és egy nő között jön létre és a keresztény család alapját képezi. Továbbá, fontos néhány tévhitet is eloszlatni, mint például azt, hogy nekünk kisebbségben élőknek nem szabadna intoleránsaknak lennünk egy kisebbséggel szemben. Ezzel tökéletesen egyetértek de ezúttal távolról sem erről van szó.

  Ha mi őshonos kisebbségként elvárjuk, hogy Európában, Brüsszelben megértsék a különbséget az őshonos kisebbségek és a betelepülő kisebbségek között, akkor ez is egy olyan kérdés, amiben tiszta és világos a különbség. Ugyanakkor, a népszavazás körüli közvita világosan rámutat a hiányosságokra is. Magunk részéről nagyon fontosnak tartjuk a bejegyzett élettársi kapcsolat törvény általi szabályozását is! Világosan ki lehet mondani, vannak heteroszexuális párok, vannak homoszexuális párok, és házasságról akkor beszélünk, ha az egy férfi és egy nő között jön létre. Az almát is almának, a körtét körtének hívjuk, mindkettő gyümölcs, mégsem ugyanaz.

  A Magyar Polgári Párt a mozgósítás mellett megpróbál egyfajta felvilágósító kampányt folytatni. A mi kampányunk arról fog szólni, hogy elmondjuk a választópolgároknak, miért fontos ez a kérdés, miért fontos mindenki szavazata. A Magyar Polgári Párt keretprogramjában rögzített gondolat szerint a keresztény felelősségtudat, a keresztény etika képezi cselekvésünk alapját. A kereszténységet mindemellett az Európai Unió politikai kohézióját biztosító nélkülözhetetlen erkölcsi és kulturális alapnak is tekintjük. Ma azt látjuk, hogy ezek az elvek veszélyben vannak. Mi tudjuk milyen jövőt szeretnénk a Kárpát-medencében és Európában, ezért bíztatunk mindenkit, egyházainkkal karöltve, mondjunk igent a keresztény házasságra és a keresztény családra!

   

  Biró Zsolt,

  a Magyar Polgári Párt elnöke

  04-12-2018 Hírek

  Az RMDSZ azt szeretné, hogy legyen törvény a gyulafehérvári nyilatkozat kisebbségekre vonatkozó pontja. „A mindmáig meg nem valósult gyulafehérvári ígéreteket az RMDSZ a centenárium évében törvényerőre emelné.

  bővebben

  26-11-2018 Hírek

  Az erdélyi magyar politikai pluralizmus olyan érték, amit óvnunk kell, de politikánk nem lehet öncélú. A politikai pluralizmus jegyében az MPP addig őrzi meg létjogosultságát, ameddig szem előtt tartja: a...

  bővebben

  21-11-2018 Hírek

  Nem vigasztalhat, hogy vannak nemzetrészek, ahol sokkal nehezebb helyzetben vannak a magyarok. Az ukrajnai magyarok és románok összehangolnák lépéseiket, az ukrán kormány jogsértő intézkedései ellen tiltakoznak. A KMKF szakpolitikai munkacsoportjának...

  bővebben

  kiemelt

  RÓLUNK

  A MAGYAR POLGÁRI PÁRT több, mint tíz éve formálódó erdélyi magyar közakarat eredménye, melynek célja az volt, hogy megteremtse a VÁLASZTÁS SZABADSÁGÁT az erdélyi magyarság számára. Erre alapoztuk az ERDÉLYI RENDSZERVÁLTÁS tervét: azt a víziónkat, hogy az értékek és érdekek sokszínűsége jegyében a közéleti és politikai pluralizmus, az őszinte és tisztázó vita, valamint az elszámoltathatóság és teljesítményelvűség váljon közéletünk újjáépítésének alapjává. Célunk az erdélyi magyar erkölcsi többség megerősítése, az új magyar összefogás létrehozása.  A MAGYAR POLGÁRI PÁRT jövőképet és cselekvési lehetőséget kíván adni mindazoknak, akik úgy gondolják, új kezdet előtt állunk Erdélyben. A MAGYAR POLGÁRI PÁRT ezért szövetségre kíván lépni azokkal, akik célul tűzték a posztkommunista korszakban kialakult demokrácia-deficit megszüntetését, mind Románia politikai rendszerének egészére, mind az erdélyi magyar közélet sajátos viszonyaira nézve. 

  Beginners

  Olvasóink értékelése: 0 / 5

  Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
   

  If this is your first Joomla! site or your first web site, you have come to the right place. Joomla will help you get your website up and running quickly and easily.

  Start off using your site by logging in using the administrator account you created when you installed Joomla.

  Explore the articles and other resources right here on your site data to learn more about how Joomla works. (When you're done reading, you can delete or archive all of this.) You will also probably want to visit the Beginners' Areas of the Joomla documentation and support forums.

  You'll also want to sign up for the Joomla Security Mailing list and the Announcements mailing list. For inspiration visit the Joomla! Site Showcase to see an amazing array of ways people use Joomla to tell their stories on the web.

  The basic Joomla installation will let you get a great site up and running, but when you are ready for more features the power of Joomla is in the creative ways that developers have extended it to do all kinds of things. Visit the Joomla! Extensions Directory to see thousands of extensions that can do almost anything you could want on a website. Can't find what you need? You may want to find a Joomla professional in the Joomla! Resource Directory.

  Want to learn more? Consider attending a Joomla! Day or other event or joining a local Joomla! Users Group. Can't find one near you? Start one yourself.

  Magyar Polgári Párt ©2018 Minden jog fenntartva

  Search