2020. március 01., vasárnap

MPP-s polgármesterek Molnár Tibor felfüggesztéséről: 30 év megalkuvó kisebbségi érdekvédelem után kettős mércével kezelnek minket

Szentegyháza fejlődése és az MPP-Néppárt összefogás is szúrta néhány tanácsos szemét Szentegyháza fejlődése és az MPP-Néppárt összefogás is szúrta néhány tanácsos szemét

Nyilatkozat

Mi, a Magyar Polgári Párt polgármestereinek közössége, felháborodva olvastuk a híreket Molnár Tibor szentegyházi városvezető mandátumának felfüggesztéséről. 

Molnár Tibor kiváló munkát végez polgármesterként, építi és fejleszti Szentegyházát.

És mégis: az MPP egyik legsikeresebb városvezetőjét a megyei prefektus azért függesztette fel, mert korábban egy helyi iskolai közösséget, szülőket és diákokat segített vezetőtanácsi tagságával. Mi több, a törvény szerint ez a vélt összeférhetetlenség már évekkel korábban elévült.

Miközben szolgáljuk a közösségeinket, jól látjuk, hogy az emberek megvetik a pártok civakodásait. Ezért is elszomorító, hogy a Molnár Tibor elleni eljárás nem egyszerűen román állami túlkapás. A feljelentés első sorában az RMDSZ helyi tanácsosainak neveit olvassuk. Olyan helyi tanácsosokat, akik aktívan részt vállaltak Szentegyháza elsorvasztásában. Tudták, hogy a közösség bizalmára többet nem számíthatnak, ezért félnek a valós megmérettetéstől.

Követeljük Molnár Tibor ügyének méltányos és jog szerinti elbírálását!

30 év megalkuvó kisebbségi érdekvédelem után, még mindig elkeserítő kettős mércével kezelnek minket a román hatóságok. Az elévülésre vonatkozó törvényt Nagybányától Nagyszebenig az elmúlt évben több esetben is megfelelően alkalmazták. Molnár Tibor esetében a törvényszék ezt egyelőre nem hajlandó figyelembe venni.

Molnárt Tibor és a helyi csapata, a nemzeti oldalt összefogva nyerte el az MPP és Néppárt szövetségében a választók bizalmát. Molnár Tibor nem csak beszélt a munkáról, hanem eredményeket ért el. Megmutatta, hogy az Erdélyi Magyar Szövetség nem csak választási eredményeket tud majd elérni, hanem hogy az összefogás erőt is ad megválasztott képviselőinknek feladataik teljesítéséhez.

Arra kérünk, Tibor, állj ki a jogfosztás ellen és fellebbezz! Követeljük: el a kezekkel a magyar közösségről, hagyják végre abba a sikeres munkát végző elöljáróink meghurcolását!

Bízunk benne, hogy sem a szentegyházi, sem az erdélyi magyar választók nem fogják tűrni a megfélemlítést és a választási verseny szétverését. Felkérünk minden jóérzésű polgárt és közszereplőt, álljon ki Molnár Tibor és a jogállam mellett!

Szentegyháza, 2020. március 1-jén

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere

Benedek László, Kápolnásfalu polgármestere

Cseh József, Gelence polgármestere

Egyed József, Gyergyújfalu polgármestere

Márton Zsuzsanna, Egri polgármestere

Mosdóczi Vilmos, Kaplony polgármestere

Nagy Zoltán, Gyergyószentmiklós polgármestere

Péter Lukács, Csíkcsicsó polgármestere

Schwarzkopf János, Csomaköz polgármestere

Tar Miklós, Mezőterem polgármestere

Vass Imre, Makfalva polgármestere

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned