2019. július 24., szerda

A Magyar Polgári Párt képviselői Tusványoson

 

A Magyar Polgári Párt (MPP) tagjai közül idén is többen kaptak meghívást a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) programjaira – politikusokként, tisztségviselőkként, szakemberekként vesznek részt különböző témájú pódiumbeszélgetéseken.

 

A rendezvény hivatalos megnyitóján, július 24-én, délelőtt 10 órakor Albert Tibor, a házigazda Tusnádfürdő MPP-s polgármestere köszönti a rendezvényt. Ugyancsak 24-én, szerdán, 13 órától Rákossy Botond József, az MPP Hargita megyei szervezetének elnöke földmérő szakember minőségében értekezik az Úz-völgye és egyéb határvitáink címmel zajló kerekasztal-beszélgetés keretében.

 

Márton Zsuzsanna, Egri község MPP-s polgármestere a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnökeként kapott meghívást Tusványosra. Szerdán, a 11 órakor kezdődő Nők & Nemzet címmel meghirdetett beszélgetés egyik partnere, csütörtökön, a szintén 11-től kezdődő Az iskola és a családi életre nevelés. Fából vaskarika? című beszélgetés résztvevőjeként szól a témához, pénteken 16 órától pedig A védőnői ellátás lehetőségei otthon és itthon címmel zajló programpont keretében fejti ki véleményét.

 

Pénteken 13 órától Gálfi Árpád székelyudvarhelyi, illetve Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi MPP-s polgármesterek a Kiállunk jogainkért – a székelyföldi perek nyomában címmel meghirdetett pódiumbeszélgetés meghívottjai. Orbán Árpád, székelyudvarhelyi MPP-s alpolgármester szintén pénteken, a 11 órától kezdődő A székelyföldi – székelyudvarhelyi felsőoktatás jövője című beszélgetésre kapott meghívást.

 

Kulcsár-Terza József, MPP-s parlamenti képviselő az Erdélyi autonómia-kerekasztal egyik meghívottja – a beszélgetés pénteken 13 órától kezdődik a Kós Károly sátorban. Ezt megelőzően, 11 órától, ugyanezen a helyszínen egy másik témában, a Beke István és Szőcs Zoltán egy éve börtönben címmel zajló beszélgetésen is kifejti véleményét.

 

Mezei János, a Magyar Polgári Párt elnöke az Együtt a Kárpát-medencében! témában zajló pódiumbeszélgetésen vesz részt; a programot pénteken délelőtt fél 10-től tartják a Lőrincz Csaba sátorban.
Hargita megyei önkormányzati képviselői minőségében is meghívást kapott a rendezvényre Mezei János: csütörtökön 12.30 órától a Közigazgatási és közösségi önkormányzataink címmel meghirdetett értekezésen fejti ki véleményét a témában.

 

Az említett pódiumbeszélgetések helyszíne, további meghívottjai a www.tusvanyos.ro oldalon. Ugyanitt érhető el Tusványos teljes programja.

 Gyergyószentmiklós, 2019. július 23.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned